Геращенко пояснила, як Росія збирається блокувати роботу Нормандської четвірки

Геращенко пояснила, як Росія збирається блокувати роботу Нормандської четвірки

Ірина Геращенко

Фото: УНІАН

Цього місяця відбудеться зустріч в «нормандському форматі» на рівні політичних радників

Російська влада може використати проведення виборів у Німеччині як привід поставити на паузу перемовини у «нормандському форматі».

Про це в ефірі «5 каналу» заявила представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи у Мінську, перший заступник очільника Верховної Ради Ірина Геращенко.

Вона зазначила, що вже цього місяця відбудеться зустріч в «нормандському форматі» на рівні політичних радників, під час чого будут обговорювати стабілізацію безпекової ситуації на Донбасі, а також, ймовірно, наступну зустріч лідерів Нормандської четвірки.  

«Я не виключаю, що гра Кремля полягає в тому, що Німеччина заходить в вибори, які у них у вересні, і можливо РФ намагається блокувати ці особисті зустрічі... Мені здається, що Росія намагалася поставити на паузу нормандський формат, з огляду на вибори у Франції, з огляду на вибори в Німеччині, бо там потрібно відповідати на дуже неприємні питання»,- наголосила Геращенко.

Вона додала, що ці питання, зокрема, стосуються безпеки на сході України та причетності російських військовослужбовців до конфлікту. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: