Геращенко про заяви «вождя» терористів: Це питання до психіатрів

Геращенко про заяви «вождя» терористів: Це питання до психіатрів
Перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко

Вони озвучують те, що їм написав Кремль, що в їх дурні голови вклав Кремль, який призначив їх «вождями»

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник України на переговорах у Мінську щодо вирішення конфлікту на Донбасі Ірина Геращенко переконана, заява ватажка терористів «ДНР» Олександра Захарченка про «Малоросію» написана в Кремлі. Про це вона написала на своїй сторінці в Facebook.

«Терористів і психопатів не коментую. Чому саме зараз ці феєричні заяви від ватажка бойовиків? Ну, може була спекотна неділя, можливо завезли традиційну російську гуманітарку з традиційним російським продуктом і «вожді» перепили. Їх заяви - питання до психіатрів і прокурорів, які всю цю терористичну маячню мають збирати в одну справу про розпалювання міжнаціональної ворожнечі, замах на територіальну цілісність країни. А суди - українські і міжнародні - виносити вироки», - сказала Геращенко.

При цьому вона зазначила, що в цій маячні терористів є одне «але». «Вони несамостійні. Навіть коли п'яні. Вони озвучують те, що їм написав Кремль, що в їх дурні голови вклав Кремль, який призначив їх «вождями». «Новоросія», «Малоросія» - це «історія», яку пише Кремль, який в упор не бачить Україну і казиться, що Україна була, є і буде», - підкреслила Геращенко.

На її думку, ці чергові шизофренічні заяви заявилися саме сьогодні, бо завтра Мінськ. «…І там ОРДЛО потрібно відволікати увагу від теми заручників, теми безпеки. Бо до кінця липня мають відбутися телефонні переговори в нормандському форматі - і Путіну потрібно піднімати ставки, продовжувати свою цинічну гру, що «нас там нет», «это молодые республіки» и «покорённые народы Донбаса, с которыми Киеву надо вести прямой діалог». Це намагання переключити увагу із заблокованого звільнення заручників, щоденних обстрілів. Щоб всі експерти і ЗМІ цитували терориста з його маячнею, а не вимагали від РФ звільнення заручників і дотримання режиму тиші», - впевнена Геращенко. 

Нагадаємо, сьогодні вранці ватажок «ДНР» Олександр Захарченко заявив про створення нової держави – «Малоросії». За його словами, «столицею» псевдоутворення стане Донецьк, а ідею підтримали в «ЛНР» і представники регіонів України. Примітно, що в «ЛНР» вже спростували інформацію про створення «Малоросії».

Згодом Євген Марчук прокоментував заяву терориста Захарченка про створення «Малоросії».

Заяву Захарченка українська сторона Тристоронньої контактної групи зі врегулювання ситуації на Донбасі завтра на засіданні в Мінську поставить на обговорення. У Генштабі ЗСУ ініціативу Захарченка назвали «хворою фантазією російських маріонеток».

Секретар РБНО Олександр Турчинов назвав заяву Захарченка збоченою маячнею, яка була написана в Кремлі і свідчить про бажання московських «стратегів» знову відновити просування військової агресії на захід.

Німецький уряд засудив заяву Захарченка і очікує такого ж кроку від Росії. Франція закликала Росію виступити із засудженням заяви ватажка самопроголошеної «ДНР» щодо встановлення нової держави під назвою «Малоросія»

Російські ЗМІ пишуть, що ідея Захарченка щодо «держави Малоросія» виявилася ініціативою його оточення і стала несподіванкою для Кремля.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: