Геращенко: «волинську ухвалу» використають вороги України

Геращенко: «волинську ухвалу» використають вороги України
ua.112.ua

Дуже прикро, що політика у Варшаві говорила голосніше, аніж Правда і Історія, - Геращенко

Представник України в підгрупі з гуманітарних питань, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко висловила розчарування у зв'язку з рішенням Сенату і Сейму Республіки Польща щодо визнання Волинської трагедії геноцидом. Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«Дуже розчарована рішенням польського Сейму. Це голосування, без сумніву, використовуватимуть всі недруги України (і Польщі), аби пробувати забити цвяхи в наші двосторонні взаємини. Мені дуже прикро, що політика сьогодні у Варшаві говорила голосніше, аніж Правда і Історія, а історія - вона не чорно - біла, там більше кольорів», - написала вона.

Як повідомлялось, раніше Посол України в Польщі Андрій Дещиця висловив жаль, що Польща «не врахувала неодноразових звернень і пропозицій української сторони щодо спільної оцінки нашої спільної трагічної історії». Раніше президент Петро Порошенко висловив жаль у зв’язку з рішенням польського Сейму про визнання Волинської трагедії геноцидом. Порошенко вважає, що багато хто захоче використати це рішення для політичних спекуляцій.

Нагадаємо, Сейм Польщі 22 липня ухвалив постанову, якою визнав Волинську трагедію геноцидом громадян Польщі, організованим українським націоналістами. За документом, День пам’яті жертв цієї трагедії у Польщі щороку відзначатиметься 11 липня, оскільки, за даними польських істориків, 11 липня 1943 року було кульмінаційним моментом антипольських акцій на Волині.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: