Глава Європарламенту заявив про відхід Туреччини від європейських цінностей

Глава Європарламенту заявив про відхід Туреччини від європейських цінностей

Шульц вважає, що Туреччина знаходиться на шляху створення «держави однієї людини»

Напередодні зустрічі канцлера ФРН Ангели Меркель з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом глава Європарламенту Мартін Шульц розкритикував дії Анкари. На думку Шульца, в Туреччині спостерігається «різкий відхід від європейських цінностей».
«Канцлер, а також глави інших європейських урядів повинні чітко сказати турецькому президенту, що його політика не узгоджується з європейськими базовими цінностями, і що таким чином він не сприяє переговорам по суті про вступ Туреччини в ЄС, а робить його практично неможливим», - заявив Шульц в понеділок, 23 травня, газеті «Kölner Stadt-Anzeiger».
На понеділок запланована зустріч Меркель з Ердоганом про шляхи виходу із затяжної суперечки з приводу «пакту про біженців» між ЄС і Туреччиною. Одночасно з цим Меркель, можливо, торкнеться недавнього рішення про позбавлення майже чверті турецьких депутатів недоторканності і подальшого їх кримінального переслідування. На думку експертів, це в першу чергу торкнеться курдських політиків.
Шульц також вважає, що Туреччина знаходиться на шляху створення «держави однієї людини» під керівництвом Ердогана. На думку глави Європарламенту, має місце «комбінація безприкладного політичного тиску, під яким парламент прийняв рішення про позбавлення депутатів недоторканності, а також самоусунення колишнього прем'єр-міністра».
При цьому Шульц не розцінює угоди з питань біженців з Туреччиною як помилкові, оскільки в іншому випадку «кінцеву ціну заплатили б біженці». «Нам потрібен хороший договір. Тому ми будемо далі з Туреччиною працювати, однак і мовчати більше ми не маємо права», - резюмував глава Європарламенту.
Джерело: DW

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: