Глава Мін’юсту не оцінив ініціативу прив’язати мобільний зв’язок до паспортів

Глава Мін’юсту не оцінив ініціативу прив’язати мобільний зв’язок до паспортів

Глава Мін’юсту: ініціатива з мобільними є не на часі

Міністр Петренко вважає, що «точок збурення суспільства і так вистачає»

Міністр юстиції України Павло Петренко вважає, що ініціатива Держспецзв'язку щодо прив’язки абонентів мобільного зв’язку до їхніх паспортних даних не знайде підтримки у парламенті.

На його думку, ця ініціатива не на часі і її потрібно пояснювати суспільству. Про це міністр заявив в ефірі Еспресо.TV.

«Будь-яка ініціатива, яку пропонуєш, і яка стосується широкого загалу людей, потребує пояснення – чому це потрібно, які цілі ставляться державою чи тим чи іншим державним органом, і який буде результат для суспільної та національної безпеки», - сказав Петренко.

На думку міністра, потрібно провести широкий суспільний діалог щодо цієї ініціативи, і якщо її ініціатори не знайдуть аргументів на свою користь, то нема потреби у тому, щоб «збурювати суспільство».

«Точок збурення суспільства і так вистачає… Така ініціатива є не на часі, тому що суспільству треба пояснювати», - сказав Петренко.

Нагадаємо, Держспецзв'язку пропонує обов'язкову реєстрацію всіх абонентів мобільного зв'язку в Україні.

Пропонується зберегти за клієнтами стільникових операторів право укладати договір у письмовій або будь-який інший формі. Але Держспецзв'язку збирається при цьому зобов'язати телеком-компанії збирати персональні дані всіх без винятку користувачів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: