Глава МЗС Німеччини прокоментував можливість поступового зняття санкцій з Росії

Глава МЗС Німеччини прокоментував можливість поступового зняття санкцій з Росії
Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель

Якщо санкції поступово вводилися, чому вони не можуть бути зняті поступово?, - заявив Габріель

Міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель продовжує вважати правильним поетапне зняття санкцій з Росією в міру виконання нею умов Мінських угод.

Таку думку він висловив, відповідаючи в неділю на запитання громадян у рамках Дня відкритих дверей уряду, повідомляє «Укрінформ».

«Якщо санкції поступово вводилися, чому вони не можуть бути зняті поступово? Якщо Росія буде робити певні речі», - сказав Габріель.

Габріель, за його визнанням, «дуже симпатизує» виходу з угоди, яку уклали глави держав і урядів ЄС про те, що тільки після повного виконання Мінських угод, коли все буде врегульовано між Україною і Росією, будуть зняті всі санкції.

«Я думаю, що це нереалістично. Розумніше було б бути готовими у разі встановлення цього перемир'я (яке йде першим пунктом угод) і відведення зброї зняти першу частину санкцій, потім подивитися, що ще можна зробити і зняти ще», - пояснив свою позицію німецький міністр.

При цьому він підкреслив, що це не має ніякого відношення до Криму і санкцій, введених у зв'язку з анексією півострова.

«Ми не можемо виправдати військову інтервенцію і привласнення частини сусідньої держави», - твердо заявив віце-канцлер.

Заяви лідера Вільної демократичної партії Німеччини Крістіана Лінднера про те, що проблему Криму треба відкласти, щоб вирішити нагальні проблеми, він вважає навіяними виборчою компанією.

Однак, вважає Габріель, насправді мова йшла про інше: про те, щоб досягти перемир'я на сході України. Якщо це не вдається, треба посилити тиск, тому що там кожен день гинуть люди», - зазначив міністр.

Він підкреслив, що в умовах наближення зима слід подбати про те, щоб зброя замовкла і почалося відбудовування, в тому числі і з допомогою Німеччини. «Про це треба говорити, а не про те, що робити з Кримом», - сказав глава МЗС.

Напередодні Габріель заявив, що Німеччина опинилася на лінії фронту у новій холодній війні між Заходом і Сходом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: