Глава Ощадбанку мав на увазі іншого Януковича, коли стверджував про $1,15 млрд на рахунках екс-президента - адвокат

Глава Ощадбанку мав на увазі іншого Януковича, коли стверджував про $1,15 млрд на рахунках екс-президента - адвокат
Адвокат Віталій Сердюк

За словами адвоката, розповсюджена інформація була завідомо недостовірною, оскільки вже документально підтверджено та оприлюднено, що на рахунках Ощадбанку у Віктора Януковича є тільки близько 31 млн. грн. та близько 84 тис. доларів особистих коштів

Адвокат Віталій Сердюк заявляє, що голова правління Ощадбанку Андрій Пишний фактично відмовився від раніше розповсюдженої «недостовірної інформації про те, що на рахунках в Ощадбанку знаходяться понад 1,15 млрд. доларів США грошей Віктора Януковича».

Про це йдеться у заяві, яку розповсюдила АО Aver lex.

Вказується, що представники Пишного під час суду заявили, що його слова не стосувалися Януковича.

«Перед судовим засіданням щодо захисту честі, гідності та ділової репутації Віктора Януковича за відкритий та умисний наклеп, представники Ощадбанку та Голови його правління заявили, що висловлювання Андрія Пишного було лише оціночним судженням, основаним на інформації із «загальнодоступних джерел», та нібито взагалі не стосувалося Віктора Януковича», - повідомив Сердюк.

За словами адвоката, розповсюджена інформація була завідомо недостовірною, оскільки вже документально підтверджено та оприлюднено, що на рахунках Ощадбанку у Віктора Януковича є тільки близько 31 млн. грн. та близько 84 тис. доларів особистих коштів.

«Але керівник Ощадбанку визнав, що розповсюджує чуткі, а не офіційну та підтверджену інформацію керованої ним установи. Крім того, під загрозою несення відповідальності Андрій Пишний вже каже, що не про того Януковича йшлося», - сказано у заяві адвокатського об'єднання.

«Отже викликаємо Голову правління Ощадбанку Андрія Пишного особисто для участі у суді, який відбудеться 26 вересня 2017 року, та з’ясування, що ж саме він мав на увазі, коли говорив суспільству про 1,15 млрд. доларів США грошей Віктора Януковича на рахунках Ощадбанку», - заявив Сердюк.

Також зазначається, що судове засідання відбудеться 26 вересня об 11:00 в Печерському суді.

Як відомо, у листопаді 2016 року керівник Ощадбанку Андрій Пишний заявив, що на рахунках банку лежать більш 1,15 млрд доларів Януковича.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: