Глава уряду розповів про основні напрямки пенсійної реформи

Глава уряду розповів про основні напрямки пенсійної реформи
Володимир Гройсман

Гройсман каже, що бере на себе повну відповідальність за реформу

Ухвалення запропонованого урядом проекту пенсійної реформи дозволить зняти політичні спекуляції навколо нарахування пенсій. Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман  заявив в інтерв'ю виданню «Ліга».

«Треба приймати це рішення. А я після його прийняття готовий нести повну відповідальність за успішність впровадження реформи», - сказав Гройсман.

Глава уряду підкреслив, що ухвалення реформи дозволить зняти політичні спекуляції навколо пенсіонерів та нарахування пенсій. «Я хочу забрати пенсії з рук політиків і передати в руки пенсіонерів. Навіщо був потрібен коефіцієнт 1,35? Політики робили занижену базу пенсії і в ручному режимі цей коефіцієнт регулювали: більше, менше. Я кажу ні. Буде коефіцієнт 1, і стабільний. Але база буде не 1197 грн, а 3764 грн», - зазначив прем’єр.

Глава уряду наголосив, що президент підтримує ініціативи Кабінету міністрів, і жодних розбіжностей немає. «12,5 мільйона пенсіонерів очікують на підвищення пенсій, і 9 млн їх його отримають вже з 1 жовтня. Що передбачає реформа?.. Ми проводимо осучаснення пенсій. Друга позиція – жодного підвищення пенсійного віку. Третє - за 7-10 років повністю ліквідувати дефіцит Пенсійного фонду», - сказав він.

Як повідомлялось, Гройсман також стверджує, що допомагав меру Львова вирішити проблему з накопиченням сміття у місті протягом останнього року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: