Главу «Лабораторії Касперського» запросили надати свідчення у Конгресі США

Главу «Лабораторії Касперського» запросили надати свідчення у Конгресі США
Євген Касперський

Касперського запросили на слухання, які відбудуться 27 вересня

Гендиректора «Лабораторії Касперського» Євгена Касперського запросили 27 вересня в Конгрес США для надання свідчень комітету з науки, космосу і технологій палати представників.

Запрошення на слухання 27 вересня надіслали п’ятьом людям: самому Касперському та експертам з американського уряду і приватного сектора в сфері кібер-технологій.

«27 вересня комітет з науки, космосу і технологіям проведе слухання щодо продукції» Касперського «і ризиків, які вона становить для американських систем», — йдеться в повідомленні, розміщеному в Twitter комітету.

Нагадаємо, федеральний уряд прийняв рішення очистити свої комп'ютерні системи від всіх програм, розроблених відомою російської компанією з кібербезпеки «Лабораторія Касперського», проти якої ведеться розслідування ФБР на предмет можливих зв'язків з російськими службами безпеки.

Відомство направило відповідну директиву, яка наказує припинити використання інформаційних продуктів компанії з Росії.

«Директива закликає міністерства та агентства визначити використання або присутність продуктів «Касперського» на своїх інформаційних системах протягом 30 днів», - ідеться в повідомленні.

Також відомствам наказали розробити детальний план щодо усунення і припинення поточного та майбутнього використання цих продуктів упродовж 60 днів.

Раніше повідомлялося, що російська компанія - розробник антивірусних програм «Лабораторія Касперського» розробляла спеціальні технології для Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії і передавала їй дані хакерів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: