Голод - не тітка. Путін обіцяє японцям спільний бізнес на Курилах

Голод - не тітка. Путін обіцяє японцям спільний бізнес на Курилах
Сіндзо Абе та Володимир Путін

Країни почнуть консультації щодо спільної господарської діяльності на Південних Курилах

Президент Росії Володимир Путін і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе погодили заяву про початок консультацій щодо спільної господарської діяльності на Південних Курилах. Про це повідомив помічник Путіна Юрій Ушаков, пишуть російські ЗМІ.

«Мова йде про те, що президенти доручають експертам двох країн розпочати консультації щодо узгодження умов та галузей спільної госпдіяльності», - сказав він.

Ушаков пояснив, що мова йде про всі острови Південних Курил. «Можу перерахувати деякі галузі: рибальство, туризм, культура, медицина», - сказав він.

За його словами, спільна госпдіяльність двох країн на Курилах буде вестися виключно відповідно до російського законодавства.

Як відомо, у четвер Путін прибув до Японії. Його в аеропорту зустрів мер Нагато. Пізніше він почав переговори щодо мирного договору з прем'єром Японії Сіндзо Абе віч-на-віч.

Нагадаємо, Путін напередодні свого візиту до Японії розкритикував санкції, які Японія запровадила щодо РФ через агресію проти України.

12 грудня у Японії підтвердили, що плани економічної співпраці двох країн не вплинуть на санкції Токіо щодо Москви, накладені через її агресію проти України.

Як заявив міністр економіки, торгівлі і промисловості Японії Хіросіґе Секо, в питанні України Японія ніколи не зашкодить солідарності Групи семи щодо санкцій.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: