Голова адміністрації Донеччини досі не бачив законопроекту про «деокупацію»

Голова адміністрації Донеччини досі не бачив законопроекту про «деокупацію»
Павло Жебрівський

Жебрівський зазначив, що законопроект про реінтеграцію Донбасу не внесений на розгляд Верховної Ради через те, що в ньому багато недоліків

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський заявляє, що досі не бачив проект закону про відновлення суверенітету над окупованою територією Донбасу, який розробляється у президента.

Він зазначив, що законопроект про реінтеграцію Донбасу досі не внесений на розгляд Верховної Ради через те, що в ньому багато недоліків.

«Думаю, що коли більш концептуально цей законопроект буде, то він, безумовно, в тому числі, буде надісланий до Донецької військово-цивільної адміністрації, і ми розглянемо, – сказав Жебрівський. – Це прерогатива президента, і він має визначатися, чи вважає він за потрібне направляти (до ВЦА – ред.), чи не вважає… На цьому етапі він, мабуть, не вважає за потрібне».

«Я про це оголосив (про свої пропозиції – ред.); чи готовий (президент – ред.) дослухатися до цього – принаймні, зворотної відповіді не маю», – додав він.

Раніше Павло Жебрівський заявляв про те, що було б правильним зробити єдину військово-цивільну адміністрацію на дві області, Луганську і Донецьку. На його думку, керівник цієї військово-цивільної адміністрації повинен бути не нижчим від рівня заступника секретаря РНБО і, в тому числі, членом уряду, щоб питання, які є на тих територіях, невідкладно опрацьовувати. Крім цього, вважає він, першим заступником повинна бути військова людина, яка повинна здійснювати військову операцію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: