Голова Держдепартаменту США обговорить українське питання у Ватикані

Голова Держдепартаменту США обговорить українське питання у Ватикані

Безпосередньо українське питання глава Держдепартаменту США обговорить під час зустрічі з державним секретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліним

Голова Державного департаменту США Джон Керрі в п’ятницю почне візит в столицю Італії та Ватикану, де проведе ряд двосторонніх зустрічей, візьме участь у міжнародній конференції і обговорить актуальні міжнародні питання, зокрема, ситуацію в Україні.

Про це сказав у вівторок під час брифінгу у Вашингтоні речник Державного департаменту США Джон Кірбі, – повідомляє Телеграф.

«Держсекретар США Джон Керрі 2-3 грудня буде перебувати в Римі (Італія) та Ватикані, з метою проведення двосторонніх зустрічей та участі в Римському середземноморському діалозі», – зазначив Кірбі.

Під час зустрічі зі своїм італійським колегою Керрі обговорить питання співпраці з низки регіональних і глобальних проблем, в тому числі, щодо Лівії, Сирії та Іраку».

Безпосередньо українське питання глава Держдепартаменту США обговорить під час зустрічі з державним секретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліним. Мова піде, в тому числі про «гуманітарну кризу в Сирії, насильство в Україні та поточному діалозі у Венесуелі», зазначив представник американського зовнішньополітичного відомства.

Крім того, у Ватикані буде звертатися увага на вразливе становище вимушених мігрантів, зміни клімату, припинення переслідування релігійних і етнічних меншин в районах конфліктів і сприяння мирному вирішенню конфліктів у всьому світі. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: