Голова Конституційного суду Литви пояснив, чому не завжди треба дослухатись до Венеційської комісії

Голова Конституційного суду Литви пояснив, чому не завжди треба дослухатись до Венеційської комісії
Голова Конституційного суду Литви Дайнюс Жалімас

Неодноразово голова Венеційської комісії заявляв, що вважає принциповим, аби російську делегацію пустили в Литву

Голова Венеційської комісії Джанні Букіккіо вимагав від Литви, аби делегацію російського конституційного суду пустили до країни. Про це повідомив в інтерв’ю «Главкому» голова Конституційного суду Литви Дайнюс Жалімас.

«Конституційний суд РФ хотів відрядити таку делегацію до нас, але запрошення їм не надіслали. Через це був тиск з боку особисто голови Венеційської комісії Джанні Букіккіо», - сказав він.

За словами Жалімаса, Литва дуже часто отримувала листи одночасно як від Букіккіо, так і від голови Конституційного суду РФ з обуреннями і вимогами. «Неодноразово голова Венеційської комісії заявляв, що вважає принциповим, аби російську делегацію пустили в Литву», - повідомив голова Конституційного суду Литви.

Проте, Литва частіше за все ніяк не реагувала на такі заяви. «Це цілком зрозуміло: якщо за законодавством Литви накладені санкції, то виключень з цих правил не може бути. Якщо ці судді за ніч змогли прийняти рішення про законність анексії, значить, вони можуть це рішення і скасувати. Я так вважаю. І тоді у них не було би ніяких перешкод в’їхати в будь-яку країну, в тому числі в Литву», - зазначив Жалімас.

Нагадаємо, на 4 Конгрес Світової конференції Конституційних судів, який відбувся сьогодні у Литві, не були допущені голова конституційного суду РФ Валерій Зорькін та інші російські судді, які приймали рішення та визнали анексію Криму.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: