Голова Миколаївщини вимагає розпуску міськради через відставку мера Сенкевича

Голова Миколаївщини вимагає розпуску міськради через відставку мера Сенкевича
Олексій Савченко

Очільник Миколаївської області сподівається на підтримку нардепів у питанні розпуску міськради

Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко звернеться до Верховної Ради з ініціативою розпуску міськради після того, як депутати достроково припинили повноваження мера Олександра СенкевичаПро це очільник області заявив у відеозверненні, опублікованому на своїй сторінці у Facebook.

«Те, що зараз відбувається, - це сумно, але ми повинні розуміти, що до цього призвело. Протягом тривалого часу всі ми спостерігали систематичну відсутність порозуміння між міським головою та більшістю депутатів. На жаль, Сенкевич приділяв недостатньо уваги консолідації депутатського корпусу навколо вирішення нагальних проблем міста. З іншого боку, депутати, знаючи, що молодий мер прийшов на посаду, не маючи достатнього управлінського досвіду, не допомагали, а спекулювали ним», - наголосив у зверненні Савченко.

Голова ОДА розповів, що після консультації з нардепами і радою громадськості при ОДА він дав доручення юридичному відділу підготувати звернення до профільного комітету парламенту про розпуск міськради.

«Я маю намір скористатися своїм законним правом на звернення до Верховної Ради з поданням про розпуск міськради Миколаєва. А далі слово вже буде за депутатами. Сподіваюсь на їх підтримку», - наголосив Савченко.

Нагадаємо, 5 жовтня депутати Миколаївської міської ради визнали незадовільною роботу мера міста Олександра Сенкевича.Того ж дня депутати проголосували за висловлення недовіри Сенкевичу. За це рішення проголосували 42 депутати з 42, що взяли участь в таємному голосуванні. 8 жовтня у Миколаєві провели «народне віче», скликане відстороненим мером.

Зазначимо, у 2015 році в другому турі виборів на посаду мера Миколаєва Сенкевич обігнав кандидата від «Опозиційного блоку» Ігоря Дятлова, за якого проголосували 43,28% виборців. За Сенкевича віддали свої голоси 54,9% миколаєвців.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: