Голова Миколаївської ОДА подав у відставку

Голова Миколаївської ОДА подав у відставку

Це пов'язано к корупційною історію з першим заступником голови Миколаївської ОДА Миколою Романчуком

Президент України Петро Порошенко заявив про те, що голова Миколаївської облдержадміністрації Вадим Меріков написав заяву про відставку. Про це він сказав під час поїздки до Миколаївської області в середу.
«Корупціонери сидітимуть у в'язницях. Це моя принципова позиція. І не лише корупціонери, а й ті, хто дозволяє або не реагує на кричущі факти корупції. Тому що має бути не лише кримінальна, а й політична відповідальність. Можу зазначити, що вчора у мене була зустріч із головою Миколаївської обласної державної адміністрації Вадимом Меріковим. І незважаючи на певні досягнення, роботу з АТО та іншими речами, після розмови зі мною Вадим Меріков написав заяву про звільнення з посади голови обласної державної адміністрації. Це є політичною відповідальністю. Наголошую, що цим не обмежиться», - сказав він, відповідаючи на запитання.
Порошенко нагадав про історію з першим заступником голови Миколаївської облдержадміністрації Миколою Романчуком.
«Заступника губернатора в Україні було заарештовано лише один раз - якщо я не помиляюся, це було в Рівненській області - зусиллями найновішого губернатора. У Миколаївській області, на жаль, цього не сталося. І треба було приїжджати прокурорським працівникам, службістам із Києва для того, щоб зупинити корупційні факти в Миколаєві», - сказав він.
Меріков очолював Миколаївську ОДА з кінця липня 2014 року.
Як повідомлялося, 3 червня 2016 року слідчі Слідчого управління військової прокуратури Південного регіону спільно з СБУ затримали першого заступника голови Миколаївської ОДА, Героя України Романчука та ще трьох чиновників за одержання хабара в сумі $90 тис.
Кримінальне провадження за фактом одержанням хабара розслідується за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.
Приморський районний суд Одеси 8 червня заарештував Романчука на два місяці з можливістю внесення застави в сумі 5,5 млн грн.
Військова прокуратура України має намір завершити розслідування цієї справи за півтора місяця.
Джерело: Інтерфакс-Україна

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: