Голова НАЗК, яка виписувала собі премії в 200 тисяч, поскаржилась на малі зарплати в агентстві

Голова НАЗК, яка виписувала собі премії в 200 тисяч, поскаржилась на малі зарплати в агентстві
Корчак: Коли ми почали працювати минулого року, кількість працюючих у нас була в рази менша, ніж сьогодні

Корчак заявила, що члени Нацагентства не отримують премії, ще починаючи з грудня

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак заявила про невідповідність заробітної плати службовців свого агентства завданням, які ті виконують. В інтерв’ю «Главкому», вона заявила про необхідність розробки змін до існуючого законодавства для підвищення оплати праці співробітників НАЗК.

«Коли ми почали працювати минулого року, кількість працюючих у нас була в рази менша, ніж сьогодні. А будь-яка бюджетна організація працює за принципом використання коштів, які їй надала держава для виплати зарплати. Якщо ти цей фонд не використовуєш до кінця року, бюджет на наступний рік зменшується. На сьогодні, як би ми не хотіли стимулювати наших працівників, у нас такої можливості нема. Співробітники НАЗК є держслужбовцями, вони отримують заробітну плату на рівні посадових окладів секретаріату Кабінету міністрів. І маючи справу з деклараціями і різноманітними корупційними ризиками, отримують невеликі зарплати. Якщо порівняти з НАБУ або Агенцією з повернення активів, то там чітко вказані гарантовані зарплати для працівників на рівні 20–30 тисяч. Складно пояснити працівнику, чому за 12 чи 15 тисяч він повинен перевіряти ту саму декларацію Гройсмана і дивитись його активи. З часом потрібно буде ставити питання про внесення змін у закон «Про запобігання корупції» в частині оплати праці співробітників НАЗК, аби забезпечити достойний рівень оплати , а також убезпечити людей від спокуси отримати якусь неправомірну вигоду», - сказала вона.

На уточнююче запитання, чи отримували співробітники НАЗК відповідні пропозиції, вона відповіла негативно, зауваживши, що «в будь-якому випадку людина, яка працює за маленьку зарплату, має спокусу». Голова НАЗК додала, що в агентстві проводились відповідні перевірки: «працівники не зреагували – і це тішить».

Корчак також підкреслила, що за результатами перевірки НАБУ у лютому цього року було встановлено, що всі нарахування зарплат і премій здійснювалися законно.

«Моя декларація містить всі кошти, отримані за минулий і цей роки. Якщо хтось сумнівається в законності їх набуття – може подавати до суду і таким чином встановлювати законність їх отримання мною. Члени Нацагентства не отримують премії, ще починаючи з грудня. Премії у нас отримували всі працівники – і держслужбовці іноді отримували більше, ніж члени НАЗК», - розказала вона.

Нагадаємо також, що голова НАЗК Наталія Корчак отримала премію в розмірі 200 тис. грн. Вона пояснила в Раді, що отримала ці гроші за виконану роботу, до того ж лише один раз. 

Корчак задекларувала 1 млн 382 тис. 639 гривень доходів за 2016 рік.

На комітетських слуханнях комітету Верховної Ради с питань запобігання та протидії корупції Корчак заявила, що готова «хоч сьогодні піти зі своєї посади», але потім відмовилася йти у відставку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: