Голова СБУ розповів про «кишенькову армію» Путіна, яка воює на Донбасі і Сирії

Голова СБУ розповів про «кишенькову армію» Путіна, яка воює на Донбасі і Сирії

Приватна військова компанія «Вагнера» має на озброєнні танки, БТРи, БМ-21 «Град» і важку артилерію

Голова СБУ Василь Грицак розповів про те, яку участь у війні на Сході України бере приватна військова компанія «Вагнера».

Ця група складалася з 10 чоловік в травні 2014 і приписувала собі збиття українського Іл-76 з українським десантниками над Луганськом. Згодом вона розрослася і більше тисячі найманців цієї структури були відправлені в Сирію.

«В складі ПВК «Вагнера» високопрофесійні в цілому колишні представники спецназу, які будуть використані в першу чергу російським військовим керівництвом там, де воно не може використати армію», – розповів в ефірі «Прямого» Грицак, додавши, що зараз членами цього угрупування є більше п’яти тисяч чоловік.

Голова СБУ підкреслив, що таке угрупування – це фактично потужна приватна військова кишенькова армія, яка має на озброєнні танки, БТРи, БМ-21 «Град» і важку артилерію.

«На що це схоже? Це схоже просто на приватну армію Путіна. Якщо постане завтра питання дестабілізації ситуації, не приведи Господи, в Білорусі, країнах Балтії чи Молдові – перші, хто підуть в цивільній формі туди, це будуть представники ПВК Вагнера», – сказав Грицак.

Він резюмував, що саме тому українські спецслужби проводять роботу по ідентифікації членів вказаного угрупування – щоб встановити персоналії і надати цю інформацію європейським партнерам. Уже було ідентифіковано більше тисячі таких найманців. І це, за словами голови СБУ, є внеском України в підсилення європейської безпеки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: