Голова Вищого адміністративного суду йде у відставку

Голова Вищого адміністративного суду йде у відставку

Разом з головою Вищого адмінсуду у відставку зібрався його заступник

Голова Вищого адмінсуду Олександр Нечитайло і один з його заступників - Михайло Цуркан - не братимуть участі у конкурсі на посади суддів Верховного суду та ідуть у відставку.

Про це вони повідомили на прес-конференції у п'ятницю, передає УНІАН.

Зокрема, Нечитайло повідомив, що його заява про відставку вже була розглянута на секції Вищої ради юстиції.

Говорячи про мотиви свого рішення піти у відставку і небажання брати участь у конкурсі, Цуркан зазначив: «Я був у числі тих суддів, з якими пов'язувалося створення Вищого адмінсуду. І в мене немає бажання, щоб мене пов'язували з його закриттям. Маючи 30 років стажу, я прийняв рішення подати у відставку. Мабуть, треба давати дорогу молодим».

Разом з тим обидва судді заявили, що залишають свої посади не для того, щоб зберегти суддівські пенсії в разі, якщо вони не пройдуть конкурс.

«Непроходження конкурсу не становить жодного негативу для судді», - сказав Цуркан. Ще один заступник голови ВАСУ - Михайло Смокович - повідомив, що братиме участь у конкурсі на посаду судді Верховного суду, який буде створюватися у рамках судової рефоми.

Як відомо, 2 червня Верховна Рада України ухвалила президентський закон про судоустрій і статус суддів.

Законом, серед іншого, встановлено, що систему судоустрою становлять місцеві суди, апеляційні суди та Верховний суд, який є найвищим судом у системі судоустрою.

З дня початку роботи Верховного суду Верховний суд, Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ, Вищий господарський суд, Вищий адміністративний суд припиняють свою діяльність та ліквідуються у встановленому законом порядку.

Судді новоствореного Верховного суду мають бути призначені за результатами конкурсу.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: