Голові Рахункової палати оголосили підозру у махінаціях з житлом

Голові Рахункової палати оголосили підозру у махінаціях з житлом
Роман Магута

Магуті загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та детективи НАБУ повідомили про підозру голові Рахункової палати України у скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 364 КК України, внаслідок чого із власності державного органа вибуло майно (квартира) загальною вартістю майже 1,4 млн гривень станом на 2013 рік. Про це у себе на сторінці у Facebook повідомив керівник САП Назар Холодницький.

«Вказаний злочин зареєстровано в ЄРДР прокурорами САП у червні 2016 року за наслідками опрацювання матеріалів журналістського розслідування, після чого детективам НАБ України, згідно з підслідністю, доручено проведення досудового слідства та забезпечено належне процесуальне керівництво», – зазначив він.

Холодницький також додав, що підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років. «Наразі прокурорами САП вже підготовано відповідні клопотання до суду про арешт предмету злочину, а також про обрання запобіжного заходу», – додав він.

Раніше генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав підозру щодо голови Рахункової палати України Романа Магути за незаконну приватизацію квартири, повідомила прес-секретар прокурора Лариса Сарган на своїй сторінці у Facebook. «Член Рахункової палати, маючи приватизоване житло в Києві, звернулася до голови Рахункової палати з проханням надати їй службове житло у центрі столиці. Закон передбачає надання такого житла, але не його приватизацію», – пише вона.

Встановлено, що в грудні 2013 року Рахункова палата купила квартири, серед яких була двокімнатна вартістю 1,39 млн доларів по вулиці Полтавській, 10. «Пізніше член Рахункової палати звернулася до голови з проханням про приватизацію житла. Голова Рахункової палати погодився, після чого в квартирі було прописано племінника члена Рахункової палати, після чого він приватизував квартиру і передарував члену Рахункової палати», – повідомляє вона.

Роман Магута очолює Рахункову палату з 2012 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: