Головного борця з корупцією в Колумбії затримали за хабарництво та відмивання грошей

Головного борця з корупцією в Колумбії затримали за хабарництво та відмивання грошей
Колумбійська поліція

Чиновника затримали за запитом влади США у столиці Колумбії

Керівника антикорупційного підрозділу в колумбійському уряді Луїса Густаво Морена Рівера заарештували за звинуваченням у хабарництві і відмиванні грошей. Чиновника затримали за запитом влади США в столиці Колумбії, повідомляє ВВС.

Як зазначили у міністерстві юстиції США, обвинувачення директору по боротьбі з корупцією в уряді Колумбії і юристу Леонарду Гомесу пред'явлені у федеральному суді в Майамі. Обом загрожує екстрадиція до США.

Чиновник і юрист вимагали хабар у колумбійського політика, який працював інформатором влади, йдеться у заяві, яка надійшла до федерального суду в Майамі, Стверджується, що борці з корупцією запропонували розкрити політику копії свідчень від свідків у справі про корупцію проти нього в обмін на 100 млн колумбійських песо (34,5 тис. доларів). Прокурори розповіли, що колумбійський директор по боротьбі з корупцією та юрист поїхали в Майамі на зустріч з політиком. Переговори записувалися.

У заяві йдеться, що за вказівкою американського управління по боротьбі з наркотиками колумбійцям передали першу частину хабара в 10 тис. доларів. Як пише Miami Herald, обох затримали в Боготі, так як Інтерпол видав міжнародний ордер на їх арешт.

Процес екстрадиції чиновника та юриста в Майамі може зайняти кілька місяців, додає газета. Від затриманих або їх представників коментарів поки не надходило.

В «Індексі сприйняття корупції-2016» який складається міжнародною неурядовою організацією «Transparency International», Колумбія займає 90-е місце з 176 країн між Замбією та Індонезією.

До слова, нещодавно у Колумбії викрали двох голландських журналістів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: