Горбатюк пояснив, у якому статусі допитували Януковича

Горбатюк пояснив, у якому статусі допитували Януковича

Представник ГПУ підкреслив, що Янукович був проінформований, що він є підозрюваним за деякими епізодами

Заступник начальника Головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк заявив, що екс-президент Віктор Янукович знав, що перебуває якості підозрюваного.

Про це він сказав у програмі «Лівий берег з Сонею Кошкіною» на 24 каналі.

За словами Горбатюка, дійсно, місце мала юридична колізія, коли Віктор Янукович, фактично, мав різні статуси по різних справах. Однак, представник ГПУ підкреслив, що Янукович був проінформований, що він є підозрюваним за деякими епізодами.

«Тут є юридична колізія, але перед допитом йому було роз’яснено, що він є підозрюваний. Йому дали можливість відмовитись від надання показів, як свідок, але він дав згоду», – сказав Горбатюк.

Прокурор додав, що свідчення Януковича можна використовувати у всіх справах, по яких його звинувачують.

Нагадаємо, Януковича викликали до слідчого відділу Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України 5-го та 9 грудня на 10:00 на допит та для інших процесуальних дій як підозрюваного у кримінальному провадженні про розстріл Майдану.

28 листопада відбувся відеодопит Януковича.

Янукович заявив, що просить вибачення у родичів загиблих на Майдані, а також додав, що якби він не виїхав з країни, то така війна, як на Донбасі, почалася б на всій території України. 

Як повідомлялось, екс-президент повідомив, що йому нічого не відомо про те, які накази віддавалися представникам силових відомств уранці 20 лютого 2014 року, під час подій на Майдані, внаслідок яких загинули та були поранені учасники масових акцій протесту. Під час відеодопиту виявилось, що Янукович мало що пам'ятає.

Як раніше повідомлялося, генеральний прокурор України Юрій Луценко офіційно усно оголосив підозру у державній зраді екс-президенту Януковичу.

Янукович під час відеодопиту звинуватив у розстрілі Майдану «Правий сектор» і «Свободу». Він також розповів, чому не підписав угоду з ЄС про зону вільної торгівлі.

Також Янукович запевняє, що в день розстрілу активістів Євромайдану, 20 листопада, мав інформацію, що стріляли начебто з будинків, контрольованих протестувальниками, але не може пригадати, хто йому надав такі дані.

Читайте також статтю «Главкома» «Дубль два. Свідок Янукович майже нічого «не пам'ятає»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: