ГПУ хоче заочного слідства щодо ватажків бойовиків Захарченка і Плотницького

ГПУ хоче заочного слідства щодо ватажків бойовиків Захарченка і Плотницького
Ватажки бойовиків Олександр Захарченко та Ігор Плотницький

Після збору необхідних доказів до суду надішлють клопотання про здійснення відносно Захарченка та Плотницького спеціального досудового розслідування

Генеральна прокуратура України планує звернутися до суду з клопотанням про дозвіл на проведення спеціального (заочного) досудового розслідування злочинів ватажків «ДНР» та «ЛНР» Олександра Захарченка та Ігоря Плотницького. Про це йдеться у відповіді ГПУ на запит УНН.

«Інформуємо, що після збору необхідних доказів до суду будуть надіслані клопотання про здійснення відносно Захарченка О.В. та Плотницького І.В. спеціального досудового розслідування», - йдеться у відповіді.

У ГПУ зазначили, що Головне слідче управління СБУ під процесуальним керівництвом Головної військової прокуратури здійснює розслідування кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 ККУ (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації) стосовно ватажка терористичної організації «ДНР» Олександра Захарченка.

Зазначається, що 31 липня 2014 року йому було повідомлено про підозру у скоєні вищевказаного злочину.

Крім того, ГСУ СБУ здійснює досудове розслідування кримінального провадження за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст.109 (дії, вчинені з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, а також змова про вчинення таких дій), ч.2 ст.110 (ті самі дії, якщо вони вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі) та ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації, керівництво такою групою чи організацією або участь у ній, а так само матеріальне, організаційне чи інше сприяння створенню або діяльності терористичної групи чи терористичної організації) щодо ватажка «ЛНР» Ігоря Плотницького.

Вказано також, що Плотницькому було повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 ККУ, 16 червня 2014 року.

«Підозрюваних оголошено в розшук, судом надано дозвіл на їх затримання», - уточнили в ГПУ.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: