ГПУ оскаржить запобіжні заходи підозрюваним у смертельній стрілянині в Княжичах

ГПУ оскаржить запобіжні заходи підозрюваним у смертельній стрілянині в Княжичах
Місце перестрілки у селі Княжичі на Київщині

Судом прийнято рішення про обрання всім трьом підозрюваним запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту

Генеральна прокуратура оскаржила запобіжний захід підозрюваним, причетним до трагічної події у с. Княжичі Київської області 4 грудня 2016 року, коли загинули працівники правоохоронних органів. Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Відомство нагадує, що за результатами розслідування 30.08.2017 колишньому начальнику управління карного розшуку Головного управління Національної поліції в м. Києві та колишньому заступнику начальника відділу кримінальної поліції Шевченківського Управління поліції Головного управління Нацполіції у м. Києві та інспектору 4-го відділу з проведення спеціальних операцій управління Корпусу оперативно-раптової дії ГУ НП у м. Києві повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, п. 1, п. 5 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 3 ст. 27, п.1, п. 5 ч. 2 ст. 115, ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України. На розгляд Печерського районного суду Києва 30.08.2017 внесено клопотання про застосування до всіх підозрюваних запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

За результатами розгляду клопотань судом прийнято рішення про обрання всім трьом особам запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

«Не погоджуючись з цим судовим рішенням, 06.09.2017 прокурором внесено апеляційну скаргу на ухвалу Печерського районного суду про обрання такого запобіжного заходу одному із підозрюваних. Крім того, в найближчий час будуть внесені апеляційні скарги на обраний судом запобіжний захід двом іншим підозрюваним», - повідомляє ГПУ.

Нагадаємо, в ніч на 4 грудня в селищі Княжичі Броварського району сталася трагедія, внаслідок якої загинуло п'ятеро співробітників поліції та Держслужби охорони

За фактом трагедії у Княжичах з Нацполіції звільнено вісім осіб, 12 отримали дисциплінарні стягнення.

У березні радник міністра МВС Антон Геращенко заявив, що правоохоронець, який першим стріляв у Княжичах, залишився живим.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: