ГПУ відкрила справу про втручання НАБУ у вибори президента США

ГПУ відкрила справу про втручання НАБУ у вибори президента США
Дональд Трамп і Пол Манафорт

Провадження відкрито за частиною 2 статті 387 Кримінального кодексу України (Розголошення даних досудового слідства або дізнання)

ГПУ відкрила кримінальне провадження проти посадових осіб НАБУ за фактом втручання у вибори президента США на підставі заяви народного депутата Андрія Деркача.

Про це Деркач повідомив сьогодні на своїй сторінці у Facebook

«Я вважаю, що своїми необдуманими діями НАБУ завдало серйозної шкоди українсько-американським відносинам. Україна постала в очах США як ненадійний партнер. Двосторонні контакти на вищому рівні на деякий час були повністю заблоковано, а фінансову допомогу істотно скорочено», - зазначив Деркач.

Він нагадав, що попередньо обсяг допомоги США Україні в 2018 році повинен був скласти 570 млн дол.

«Новий проект бюджету передбачає скорочення допомоги до 177 млн - на 69%. І це тільки один із наслідків «активності» НАБУ», - підкреслив Деркач.

За його словами, такий деструктивний вплив на українсько-американські відносини може надалі позначитися на національній безпеці України.

«На думку експертів і журналістів, у період неоголошеної війни з боку Російської Федерації послідовна і тверда підтримка США є життєво необхідною для захисту національного суверенітету і територіальної цілісності України. Тільки прозоре і ретельне розслідування фактів незаконного втручання українських посадових осіб у виборчу кампанію США може відновити довіру стратегічного партнера до України», - резюмував Деркач.

Народний депутат виклав копію своєї заяви і відповіді ГПУ. Провадження відкрито за частиною 2 статті 387 Кримінального кодексу України (Розголошення даних досудового слідства або дізнання).

Нагадаємо, 26 липня агенти ФБР провели обшук будинку екс-глави кампанії Трампа Пола Манафорта в Александрії.

Його здійснили на наступний день після того, як Манафорт дав свідчення в Комітеті з розвідки сенату США.

Як відомо, Пол Манафорт подав у Мін'юст США документи, що свідчать про отримання ним від Партії регіонів у 2012-2013 роках $17 млн.

Нагадаємо, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький визнав, що доказів причетності Манафорта до «чорної бухгалтерії ПР» не існує

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: