ГПУ вивчає дзвінки Льовочкіна за чотири роки. Перевіряють на участь в розгоні Євромайдану (Оновлено)

ГПУ вивчає дзвінки Льовочкіна за чотири роки. Перевіряють на участь в розгоні Євромайдану (Оновлено)
Сергій Льовочкін

Генеральна прокуратура отримала санкцію суду на перевірку дзвінків екс-голови Адміністрації президента Віктора Януковича Сергія Львочкіна з листопада 2013 року до серпня 2017 року

Про це йдеться в ухвалі Печерського суду Києва від 7 вересня 2017 року, що розміщене у Єдиному реєстрі судових рішень.

Цим рішенням суд задовольнив клопотання про доступ Генпрокуратури до інформації про вхідні та вихідні дзвінкі й SMS-повідомлення Сергія Льовочкіна з 1 листопада 2013 року по 28 серпня 2017 року.

Санкція надана Департаменту спецрозслідувань Генеральної прокуратури в рамках кримінального провадження щодо розгону активістів у ніч з 29 на 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності в Києві.

Згідно з судовими матеріалами, колишній Глава Адміністрації Президента України Сергій Льовочкін може бути причетний до правопорушення.

З метою підтвердження або спростування цього факту, а також факту причетності Льовочкіна до інших фактів незаконної протидії акціям протесту (в період з 21 листопада 2013 року по 22 лютого 2014 року), правоохоронний орган і просив доступу до інформації про дзвінки з мобільного екс-голови АП.

ГПУ отримає інформацію про номери телефонів, з якими відбувалися з'єднання, дата, час та тривалість з'єднань; номери телефонів, з яких надходили та на які відправлялися SMS-повідомлення, із зазначенням дати і часу; інше.

Після виходу цієї публікації прес-служба Сергія Льовочкіна надала «Главкому» свій коментар щодо дій слідчих органів. «Сергій Льовочкін був проінформований і позитивно ставиться до бажання слідства у справі про розгін студентської Майдану отримати доступ до даних його мобільного телефону, –  йдеться у коментарі. –  Він три роки співпрацює зі слідством і давав свідчення про те, що йому було відомо у цій справі». У той же час, народний депутат був дуже здивований, що слідство цікавлять його телефонні переговори не лише під час протестів на Майдані, а за значно більший період часу – з жовтня 2013 року по серпень 2017 року.

Далі цитата:

«Такі дії співробітників ГПУ, на наше переконання, є незаконними і можуть бути черговим прикладом політично мотивованих переслідувань представників Опозиційного блоку з боку Генпрокуратури. Адже наявні у відкритому доступі в реєстрі судових рішень всі подібні судові рішення по будь-яким особам у цій справі передбачали надання інформації про телефонні комунікації за три дні, а по Сергію Льовочкіну – за чотири роки. Прес-служба також нагадала, що саме в знак протесту проти дій колишньої влади щодо студентського Майдану Сергій Льовочкін подав у відставку з поста глави Адміністрації Президента України. Він неодноразово публічно заявляв свою позицію про те, що реальна вина за побиття людей в ніч на 30 листопада 2013 роки лежить на побіжному екс-главі МВС Віталія Захарченкові та інших особах, які в 2013 році використали всі можливості тодішньої репресивної машини. Звинувачення на адресу Льовочкіна звучали від втікачів Віктора Януковича та Віталія Захарченка, а також лідерів «Народного фронту». Заяви останніх народний депутат пов'язує з їх участю в нападі на телеканал «Інтер»».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: