ГПУ вивчає причетність звільненого губернатора Київщини до злочину

ГПУ вивчає причетність звільненого губернатора Київщини до злочину

Мельничук терміново подав у відставку, а правоохоронці затримали його заступника Любка за отримання неправомірної вигоди

Генеральна прокуратура України спільно з МВС затримали заступника голови Київської облдержадміністрації Ігоря Любка, який через посередника - начальника управління Департаменту охорони здоров’я Київської ОДА вимагав та отримав неправомірну вигоду в розмірі 200 тис. грн від своєї підлеглої за безперешкодне переведення до іншого державного органу. Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко на своїй сторінці в Facebook.
«Слідство вивчає роль в цьому злочині голови ОДА Мельничука, який декілька днів назад терміново подав у відставку», - написав він.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в Facebook повідомив: «За версією слідства - Любко спільно із губернатором Мельничуком місяць тому отримали непідтверджену інформацію відносно того що керівником Департаменту АПК області виплачено суму в розмірі 15млн грн фермерам у якості компенсації за бюджетною програмою, оскільки по їхньому розумінню така сума без відкату виплачена бути не могла, почали вимагати частину коштів які начебто отримала зазначена керівниця департаменту, погрожуючи звільненням. В подальшому остання знайшла інше місце роботи, про що повідомила керівників. Любко за погодженням із губернатором вимагав зазначену суму (200 тис. грн. – Ред.) за підписання розпорядження про звільнення із формулюванням яке не зашкодило б подальшому працевлаштуванню».

Наразі тривають обшуки за місцями роботи та мешкання фігурантів.


Нагадаємо, у п’ятницю, 9 вересня, президент Петро Порошенко задовольнив заяву Мельничука про відставку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: