ГПУ вважає незаконним рішення київського суду щодо допиту Януковича в Росії

ГПУ вважає незаконним рішення київського суду щодо допиту Януковича в Росії

Прокуратура буде вимагати роз'яснення.

У Генеральній прокуратурі України вважають незаконним рішення суду, яке зобов'язує слідчого допитати в Росії екс-президента Віктора Януковича у справі про авторські права, і мають намір отримати роз'яснення в суді. Про це в коментарі «Радіо Свобода» заявив начальник департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

«Це рішення, на нашу думку, є необґрунтованим і незаконним. Тому що, згідно з міжнародними договорами, слідчий без дозволу і без участі правоохоронних органів іншої країни не має права проводити слідчі дії. Ми не можемо проводити слідчі дії на території Росії без участі правоохоронних органів цієї країни. Це незаконно», - зазначив він.

За словами Горбатюка, рішення суду не може бути оскаржене, але є можливість отримати роз'яснення. «Ми звернемося до суду з проханням роз'яснити, як виконати рішення, яке є незаконним. Сподіваємося, що суд скасує це рішення...», - сказав він.

Крім того, Горбатюк підкреслив, що в Росію направлені запити щодо перебування Януковича на цій території та можливості проведення з ним слідчих дій, зазначивши при цьому, що без участі російської сторони і без отримання відповіді це неможливо за законом.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: