Суд призначив перевірку нардепа-багатія Хомутинніка, підозрюваного у несплаті податків

Суд призначив перевірку нардепа-багатія Хомутинніка, підозрюваного у несплаті податків
Віталій Хомутиннік

Перевірку мають провести співробітники київської фіскальної служби

Печерський районний суд призначив позапланову документальну перевірку народного депутата України (депгрупа «Партія «Відродження») Віталія Хомутинніка з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства протягом 1998-2016 років.

Про це «Главкому» стало відомо з ухвали суду від 7 серпня.

Клопотання до суду подала Генеральна прокуратура, яка 24 липня відкрила кримінальне провадження проти політика за ч. 3 ст.212 КК України («Ухилення від сплати податків, зборів»).

У судовій ухвалі зазначається, що, згідно з електронною декларацією за 2015 рік, нардеп Хомутиннік зберігає готівкою 32,7 млн грн, $570 тис. і 850 тис. євро. Ще обранець задекларував 88 об'єктів цінного рухомого майна.

Перевірку мають провести співробітники Головного управління Державної фіскальної служби у Києві.

Крім цього, суд надав ГПУ тимчасовий доступ до речей та документів Хомутинніка, котрі зберігаються у Національному агентстві з питань запобігання корупції.

Санкція кримінальної статті, порушеної щодо народного депутата Хомутинніка, передбачає штраф від 15 тис.  до 25 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Як повідомляв «Главком», Генпрокуратура взялася за багатомільйонні статки нардепа з Харківщини Євгена Мураєва, якого підозрюють у несплаті податків. Суд дозволив провести документальну позапланову перевірку діяльності народного депутата з 1998 по 2016 роки.

Аналогічне кримінальне провадження відкрито проти нардепа (група «Відродження») Станіслава Березкіна.

Нагадаємо, що Віталій Хомутиннік в жовтні 2014 року був обраний народним депутатом Верховної Ради VIII скликання по округу №171 у Харкові. За часів президенства Януковича він обирався нардепом за списками Партії регіонів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: