Грецькі поліцейські перехопили вісім посилок, начинені вибухівкою та адресовані політикам ЄС

Грецькі поліцейські перехопили вісім посилок, начинені вибухівкою та адресовані політикам ЄС

Інциденти сталися напередодні відновлення переговорів між Грецією та європейськими кредиторами

Поліція Греції виявила на пошті в Афінах вісім посилок, в яких може перебувати вибухова речовина. Посилки були адресовані європейським чиновникам.

Про це повідомляє в ніч на вівторок, 21 березня, Deutsche Welle, посилаючись на AFP.

«Поліція Греції виявила на пошті в Афінах вісім посилок, в яких може перебувати вибухова речовина. Як заявив представник поліції, посилки були адресовані «чиновникам в європейських країнах». У посилках було виявлено вибуховий механізм, схожий на той, що був всередині присланої з Греції посилки, що вибухнула в руках співробітниці в офісі Міжнародного валютного фонду (МВФ) в Парижі 16 березня. В результаті вибуху жінка отримала легкі травми рук та обличчя», - йдеться в повідомленні.

Крім того, як повідомлялося раніше, 15 березня, посилка з вибуховою речовиною була виявлена у федеральному міністерстві фінансів ФРН в Берліні.

Передбачається, що відправником двох посилок в Париж і Берлін була грецька левоекстремістьска організація «Змова вогняних осередків», яка виникла не пізніше 2008 року. Її учасники звинувачуються в організації численних підпалів і вибухів.

Нинішні інциденти сталися напередодні відновлення переговорів між Грецією та європейськими кредиторами. В даний час існують розбіжності з приводу надання Греції останнього грошового траншу в рамках 3-го пакету фінансової допомоги обсягом у 86 млрд євро, який був наданий Афінам в 2015 році.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: