Гриневич пояснила, чому на бюджет пройшли абітурієнти з нижчими балами

Гриневич пояснила, чому на бюджет пройшли абітурієнти з нижчими балами
Міністр освіти і науки Лілія Гриневич
Фото: Главком

Якщо дитина була з села, то в неї домножувався сукупний результат на 1,02

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич пояснила, чому, умовно кажучи, в одну і ту саму студентську групу на державне замовлення пройшли абітурієнти з нижчими балами.

Про це вона розповіла в ефірі «5 каналу».

«Такого бути не може, хіба що застосовувався, наприклад, сільський коефіцієнт. Якщо ця дитина була з села, то в неї домножувався сукупний результат на 1,02», – зазначила Гриневич.

«На превеликий жаль, у нас справді нерівний доступ до якісної освіти, і він залежить не лише від доступу до інтернету. Але якщо є маленька школа і в класі навчається десять учнів, і в нас таке буває у старших класах, тому ми зараз створюємо мережу опорних шкіл, куди ми будемо возити старшокласників, і один вчитель навчає п'яти предметам. Дитина може бути дуже талановита і вона працює, старається, і робить все, що може. І можливо, ця дитина потім, і так часто буває у вищому навчальному закладі, ще навіть випередить того, хто мав трошки вищий результат. Адже цей коефіцієнт не надто значно підвищує результат», – додала міністр

Раніше директор департаменту вищої освіти Міносвіти України Олег Шаров в інтерв’ю «Главкому» пояснював, чому сільським випускникам потрібна фора при вступі до вишів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: