Гриневич: У нас проблеми з набором на технічні напрямки і є потреба в них на ринку праці

Гриневич: У нас проблеми з набором на технічні напрямки і є потреба в них на ринку праці

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич

Фото: Главком

На сьогоднішній день Україні потрібні фахівці в таких сферах, як агрономія, лісове господарство, захист і карантин рослин

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич в інтерв’ю «Главкому» розповіла, що нині в Україні існує дефіцит з набором абітурієнтів на певні спеціальності.

«Зараз у нас є проблеми з набором на технічні напрямки і є велика потреба на них на ринку праці. Ми стимулюємо абітурієнтів місцями державного замовлення. Але вчитися на таких спеціальностях справді складно. Це демонструє нам неадекватну якість середньої освіти з природничо-математичних предметів. Саме тому ми зараз концентруємося над покращенням викладання природничо-математичних предметів у нашій школі», -  повідомила міністр.

«Ми, наприклад, збільшили цього року державне замовлення на фізику і астрономію, на прикладну фізику і наноматеріали (це нова дуже затребувана сфера), на математику, на мікро- та макронаносистемну техніку, на біотехнології та біоінженерію, на атомну енергетику. Це все сфери розвитку економіки країни», - додала Гриневич.

Вона зазначила, що також на сьогоднішній день Україні потрібні фахівці в таких сферах, як агрономія, лісове господарство, захист і карантин рослин.

«На жаль, ми не можемо сказати, що ми радикально збільшили набір на ці спеціальності. Мало збільшити держзамовлення, потрібно покращити підготовку до складання іспитів з фізики, математики, біології, хімії. Дітей ми набрали, але меншу кількість, ніж очікували», - пояснила міністр.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: