Громадську раду при міністерстві окупованих територій обирали з бійкою

Громадську раду при міністерстві окупованих територій обирали з бійкою

Кандидати побились через кількість членів в цій громадській раді

Під час обрання громадської ради при Міністерстві з питань окупованих територій побились кандидати до установчих зборів.

Про це Громадському повідомила учасниця установчих зборів — юристка благодійного фонду «Право на захист» — Олена Виноградова.

Кандидати побились через кількість членів в цій громадській раді. У постанові міністерства вказано про те, що повинно бути не більше 35 членів такої ради, але частина кандидатів вирішила, що це рекомендаційне рішення, і членами насправді можуть бути всі.

Коли голова установчих зборів Людмила Чайковська-Додонова сказала, що не піде на таку пропозицію, в залі це викликало обурення і почалась бійка.

В установчих зборах беруть участь понад 100 громадських організацій.

До складу Громадської ради при Міністерстві можуть бути обрані представники інститутів громадянського суспільства, які провадять свою діяльність та в статуті (положенні) яких передбачені завдання та визначені цілі, що стосуються питань, пов’язаних з окупованою територією, гуманітарною допомогою громадянам цих територій, захистом їхніх прав та іншим.

Відео конфлікт виклала в мережу волонтер Валентина Варава. Жінка впевнена, що на збори прийшла група провокаторів, яка часто з’ясовує стосунки з кулаками. Варава взагалі жартома назвала інцидент - «громадське суспільство як воно є...».

«Приходять організації, відомі постійними скандалами (і зв'язками з ригами та сепарами), приводять тітушок - і беруть криком та тиском. Приходять інші організації, які хочуть брати участь у громадській роботі, але навіть не дали собі труда вивчити документи, які регламентують роботу ГР - і перші легко обманули других. Треті організації, закликаючи залишитись в правовому полі, залишаються в меншості. Я відсьогодні абсолютно не маю сумнівів, що ГромРади у нинішньому вигляді - замкнене коло ідіотизму: проходять ті, хто більше приведе ГО масовки та хто кричить голосніше. Ну і хто без комплексів та виховання - першим починає бійку», - пояснила Варава.

При цьому волонтер зізналась, що нормативні акти змінити можна, але чи потрібно це українському суспільству.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: