Гройсман хоче активізувати відбір керівників та наглядових рад держкомпаній

Гройсман хоче активізувати відбір керівників та наглядових рад держкомпаній
Володимир Гройсман

Планується найближчим часом також здійснити відбір членів наглядової ради для 7 підприємств

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман ініціює відновлення роботи при Кабміні Номінаційного комітету з відбору керівників та членів наглядових рад найбільших держкомпаній, які мають стратегічне значення для економіки.

Про це глава уряду сказав під час зустрічі з членами Номінаційного комітету, – повідомляє Урядовий портал.

«Я хотів би перезапустити нашу з вами роботу з метою обрати наглядові ради та призначити керівників низки важливих державних підприємств. Ми маємо приводити в державний сектор якісні кадри», – сказав Гройсман.

Він наголосив, що на його думку, відсутність належних механізмів корпоративного управління є джерелом корупції у компаніях державної власності.

«Як Прем’єр-міністр я не збираюся з цим миритися», – підкреслив він і закликав членів Номінаційного комітету якнайшвидше узгодити процедури і розпочати пошук нових керівних кадрів для низки важливих державних компаній.

Зокрема мова йде про відбір керівників для таких компаній: Електроважмаш; Укрхімтрансаміак; Об’єднана гірничо-хімічна компанія (ОГХК); Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ); Укрспирт.

Планується найближчим часом також здійснити відбір членів наглядової ради для 7 підприємств: Укрзалізниця; Укрпошта; Укренерго; Укргідроенерго; аеропорт «Бориспіль»; Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ); Енергоатом.

Прем’єр запропонував у третій декаді серпня затвердити графік роботи Номінаційного комітету з конкретними термінами вирішення поставлених завдань. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: