Гройсман ініціює розробку єдиної Стратегії розвитку транспортної галузі

Гройсман ініціює розробку єдиної Стратегії розвитку транспортної галузі
Прем'єр-міністр Володимир Гройсман

Міністерству інфраструктури доручено представити відповідні напрацювання щодо стратегічного бачення розвитку транспортної галузі України

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман ініціює розробку єдиної Стратегії розвитку транспортної галузі, включаючи залізничний транспорт, порти та авіасполучення, з метою формування в Україні прозорого та конкурентного транспортного ринку. Відповідні домовленості були досягнуті в ході зустрічі глави уряду з представниками компаній, які активно використовують транспортні потужності України, та бізнес-асоціацій, повідомляє прес-служба Кабміну.

«Інфраструктура – надзвичайно важлива для розвитку економіки, утвердження позицій України на міжнародних ринках, створення робочих місць. Нам потрібно, аби «Укрзалізниця», порти, річковий транспорт, автомобільні дороги – все працювало, як єдина система, яка дозволяє бізнесу розвиватися та досягати своїх цілей», - сказав Гройсман.

Від учасників наради звучало достатньо багато питань до роботи системи транспорту в Україні. «Сьогодні нам потрібна стратегія розвитку транспорту – і по залізниці, і по автомобільних дорогах, і по портах, і по авіасполученню. В то й час, коли всі у світі нарощують свій логістичний потенціал, ми його просто втрачаємо – через відсутність стратегії, через недостатню прозорість й відкритість транспортної галузі, - підсумував глава уряду. - У кожної компанії, яка тут присутня є чітка стратегія і чітка мета. А ми постійно грузнемо у якихось окремих питаннях і конфліктах, у нас в галузі досі немає чіткого бачення стратегії розвитку і кінцевої мети. А між тим інфраструктура має стати якісним сервісом для економіки».

За результатами обговорення прем’єр-міністр доручив через місяць-півтора скликати аналогічну нараду, на якій Міністерству інфраструктури доручено представити відповідні напрацювання щодо стратегічного бачення розвитку транспортної галузі України.

Учасники наради зі свого боку запропонували низку ініціатив, які можуть бути розглянуті як на рівні Уряду, так і на рівні парламенту. За спільною домовленістю, всі вони будуть обговорені на рівні Міністерства інфраструктури і, в разі необхідності, увійдуть до єдиної Стратегії розвитку транспортної галузі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: