Гройсман обіцяє мінімальну зарплату наступного року на рівні 3200 гривень

Гройсман обіцяє мінімальну зарплату наступного року на рівні 3200 гривень
Зарплата

Уряд підвищить заробітну плату вдвічі у 2017 році

Кабінет міністрів пропонує, щоб рівень мінімальної зарплати в Україні у 2017 році становив 3200 грн. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман під час засідання уряду.

«Ми пропонуємо, щоб у 2017 році мінімальна заробітна плата в країні дорівнювала 3200 грн. Ми забезпечимо в країні двократне збільшення мінімальної заробітної плати. Це означає, що з 1 січня 2017 року жоден українець не буде отримувати менше 3200 грн. Це стосується і державного, і недержавного секторів», – заявив прем'єр.

Він додав, що продовольчий кошик також дорівнюватиме 3200 грн.

Нагадаємо, напередодні під час засідання Нацради реформ Петро Порошенко закликав роботодавців підвищити зарплати на 20–30%.

Також спікер парламенту Андрій Парубій заявив, що не підпише постанову про збільшення зарплат нардепам.

Раніше прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що уряд не встановлює заробітну плату народним депутатам України і не передбачатиме коштів на фінансування такого зростання у державному бюджеті на 2017 рік.

Нагадаємо, що ВРУ ухвалила проект про державний бюджет України на 2017 рік, де пропонується збільшити зарплати депутатам та керівництву парламенту. Так, зарплата голови Верховної Ради буде 40 тисяч гривень, а звичайного депутата – члена комітету – близько 30 тисяч гривень.

Читайте також матеріал «Главкома»: «Як підвищували зарплати депутатам. Результати спецоперації»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: