Гройсман, Парубій і Керрі обговорили питання мінського процесу

Гройсман, Парубій і Керрі обговорили питання мінського процесу

Керрі висловив підтримку українським реформам.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, голова Верховної Ради України Андрій Парубій та державний секретар США Джон Керрі обговорили питання «Мінського процесу» і підтримку США в оборонній сфері. Про це повідомляє прес-служба КМУ.

Зокрема, зазначається, що в ході зустрічі Гройсман подякував США за підтримку українського уряду, а саме надання допомоги у розмірі 220 млн дол., а також за тверду підтримку у відстоюванні суверенітету і територіальної цілісності України.

Водночас Гройсман підкреслив, що новий уряд, сформований неповних три місяці тому, почав низку реформ, які в країні не проводилися десятиліттями.

Прем'єр-міністр поінформував Керрі про хід реформи української митниці для перетворення її в прозору і ефективну службу, а також про те, що Київський апеляційний господарський суд зняв арешт з рахунків компанії «Енергоатом», що дозволить виконати фінансові зобов'язання перед американськими та європейськими партнерами, в тому числі за кредитними угодами, а також повернути довіру іноземних банків.

У свою чергу Керрі висловив підтримку українським реформам. «Він зазначив, що реформи допомагають Україні залучити інвестиції та забезпечити економічне зростання. Про це, зокрема, свідчить прогноз зростання економіки на 1,5% за підсумками цього року і 3% в 2017 році», - сказано в повідомленні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: