Гройсман прокоментував протести під Радою

Гройсман прокоментував протести під Радою

Глава уряду про акцію під стінами парламенту: Прийшли і ті, хто нічого не збирається робити

На мітингах під Верховною Радою крім прихильників змін, які готові важко працювати, зібралися ті, хто нічого не збирається робити. Про це під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

«Щодо учорашніх подій: прийшли люди висловити необхідність змін і готові важко працювати. Але прийшли і ті, хто нічого не збирається робити. Я завжди буду «за» тих, хто готовий важко працювати над змінами і «проти» тих, хто руйнує країну всередині, прикриваючись гаслами», - сказав він.

Як відомо, вчораопозиційні сили вивели під стіни Верховної Ради кілька тисяч людей. Драйвером цього процесу є Михайло Саакашвілі та його «Рух нових сил». Але участь в акції беруть також «Самопоміч», «Громадянська позиція», «Свобода», «Національний корпус», «Громадський контроль», «Демальянс», Автомайдан, громадські організації «Чесно», «Реанімаційний пакет реформ» та інші.

Організатори та учасники заходу вимагають від парламенту скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство, зробивши партійні списки відкритими, а також створити антикорупційний суд.

У поліції наголосили, що посилені заходи безпеки, які у вівторок запроваджені в урядовому кварталі, зокрема під стінами Верховної Ради, викликані подіями 31 серпня 2015 року, коли від гранати загинули нацгвардійці. 

Водночас у СБУ заявляють про попередження збройної провокації, яка готувалася під час мітингу 17 жовтня під Верховною Радою у Києві. За інформацією СБУ, двоє колишніх активістів «Революційних правих сил» намагалися купити два автомати АК-47 і три гранатомети, щоб застосувати їх на мітингу, але силовики заблокували спробу купівлі зброї..

Читайте статтю «Главкома» «Протест 17 жовтня. Перші висновки і підсумки»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: