Гройсман пропонує зібрати усіх лоукостерів в аеропорту «Гостомель»

Гройсман пропонує зібрати усіх лоукостерів в аеропорту «Гостомель»

Володимир Гройсман

Фото: Главком 

Гройсман висловив ідею розвитку аеропорту «Гостомель», який сьогодні виконує функцію бази для літаків ГП «Антонов» та авіакомпанії «Авіалінії Антонова», і перетворення його на базовий аеропорт для лоукостерів

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман виступає за єдині правила залучення авіакомпаній, зокрема лоукостерів, не лише в столиці, а й в регіонах, а також за розвиток аеропорту «Гостомель» як базового аеропорту для лоукостерів.

Таку ідею він озвучив під час спеціальної наради з питань розвитку авіасполучення та ведення переговорного процесу з лоукост-перевізниками, повідомляє Урядовий портал.

«Володимир Гройсман висловив ідею розвитку аеропорту «Гостомель», який сьогодні виконує функцію бази для літаків ГП «Антонов» та авіакомпанії «Авіалінії Антонова», і перетворення його на базовий аеропорт для лоукостерів – в тому числі ірландського лоукост-перевізника Ryanair. Прем’єр запропонував розробити проектну документацію розвитку аеропорту «Гостомель» із визначенням вартості всіх необхідних робіт», - зазначається в повідомленні.   

За підсумками наради, її учасники вирішили продовжити політику активного залучення лоукостерів в Україну – і не однієї компанії, а декількох, опрацювати як тимчасове рішення надання умов для лоукостів в аеропортах «Бориспіль» або «Київ» (Жуляни) строком на один рік, а за цей час перетворити аеропорт «Гостомель» в аеропорт для лоукост-перевізників, йдеться в повідомленні. Окрім того, умовою залучення лоукостерів має стати входження перевізників в регіональні аеропорти України.

За словами Гройсмана, залучення в Україну нових авіаперевізників, передусім лоукостерів, передбачає інтенсивний розвиток вітчизняних аеропортів – як міжнародних, так і регіональних, можливості яких використовуються нераціонально.

«Ми виступаємо за єдині правила (залучення авіакомпаній), в тому числі - для лоукостерів. При цьому у нас є різні аеропорти, є аеропортові термінали. Тож потрібна програма і нові правила залучення авіаперевізників»,- сказав глава уряду.

Він підкреслив, що шлях залучення авіакомпаній тільки в найбільший в Україні  міжнародний аеропорт «Бориспіль» (Київ) – зрозумілий. Але окрім «Борисполя» столиця, приміром, має ще два аеропорти – «Київ» (Жуляни) та Гостомель. І розвивати ці авіагавані також необхідно.

«Ми зараз маємо ухвалити рішення, яке дозволить нам вирішити одразу декілька питань, серед яких – скасування будь-яких монополій в «Борисполі», залучення нових авіаперевізників та зниження вартості квитків для наших пасажирів», - сказав Гройсман.

Він також висловився за напрацювання рішення з розвитку регіональних аеропортів.

Прем'єр підтвердив необхідність відновлення та завершення переговорів з Ryanair і доручив Міністерству інфраструктури України проінформувати інші авіакомпанії про умови залучення перевізників в Україну.

Раніше Гройсман доручив залучити НАБУ та АМКУ для оцінки переговорного процесу аеропорту «Бориспіль» з Ryanair, поновити переговори з цією авіакомпанією, а також долучити до переговорного процесу директора Офісу залучення інвестицій Даніеля Білака.

Як повідомлялося 17 липня, від Гройсмана йде прес-секретар.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: