Гройсман розповів Столтенбергу про економічні втрати через агресію РФ

Гройсман розповів Столтенбергу про економічні втрати через агресію РФ
Глава українського уряду Володимир Гройсман

Від російської агресії Україна втратила більше 16% внутрішнього валового продукту

Україна втратила більше 16% ВВП через агресію Російської Федерації. Про це заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсмана під час зустрічі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

«Нам вдалося за ці три роки подолати величезні виклики в економіці, ми від російської агресії втратили більше 16% внутрішнього валового продукту», - сказав він.

Крім того, Гройсман зауважив, що щороку Україні доводиться передбачати 5% ВВП на фінансування сфери безпеки й оборони саме через те, що й досі триває агресія РФ.

Водночас глава уряду наголосив, що найбільш негативним наслідком російської агресії є жертви як серед мирного населення, так і серед українських військових.

У цьому зв’язку прем’єр-міністр закликав весь демократичний світ консолідовано захищати ті цінності, які сьогодні зі зброєю в руках захищають українські воїни-герої на східному кордоні Європи.

Нагадаємо, сьогодні, 10 липня, у Києві з візитом перебуває генсек НАТО Єнс Столтенберг. 

На засіданні комісії Україна–НАТО президент Петро Порошенко заявив, що інтеграція в НАТО - національний пріоритет України. Також, на його думку, агресія Росії проти України змусила НАТО серйозно активізуватися.

Столтенберг запевнив, що НАТО стоїть на боці України та ніколи не визнає анексію Криму Росією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: