Гройсман розповів, як зростуть пенсії з 1 жовтня

Гройсман розповів, як зростуть пенсії з 1 жовтня

З прийняттям пенсійної реформи змінилася база нарахування пенсій

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував збільшення пенсій на більш ніж 1 тис. грн для 1,1 млн українських пенсіонерів уже з 1 жовтня поточного року. Про це він заявив на засіданні Кабінету міністрів.

«Насправді до 200 грн отримають в Україні не менше 1 млн 308 тис. українських пенсіонерів, від 200 до 500 грн щомісяця - 1 млн 208 тис., від 500 до 1 тис. грн - майже 2 млн українських пенсіонерів, і понад 1 тис. збільшення отримають більш ніж 1 млн 100 тис. українських пенсіонерів», - сказав Гройсман.

За його словами, уряд також передбачив зміну самої бази нарахування пенсій.

«Ми змінили саму базу нарахування пенсій, ще до 1 жовтня вона була 1190 грн, зараз від 1 жовтня база нарахування становитиме 3764 грн», - розповів прем'єр.

Як повідомлялося, у вівторок, 3 жовтня, Верховна Рада ухвалила проект пенсійної реформи, підтримавши законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій (№6614). 

Відомо, що працюючі пенсіонери отримуватимуть 100% пенсії.

Президент Петро Порошенко привітав українців із затвердженням пенсійної реформи. За його словами, прийняття пенсійної реформи в Україні дозволить підвищити розмір пенсії для 9 млн пенсіонерів.

Також Рада внесла до Бюджетного кодексу зміни, пов'язані з ухваленням закону щодо пенсійної реформи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: