Гройсман: Уряд - проти підвіщення депутатських зарплат удвічі

Гройсман: Уряд - проти підвіщення депутатських зарплат удвічі

Уряд не підтримує ініціативу депутатів про підвищення зарплати вдвічі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

«Ми не підтримаємо ініціативу депутатів самим підвищити собі зарплату майже в два рази. Вважаю, що це питання зараз не актуальне. Зараз всім нам треба насамперед думати про те, як підняти доходи звичайним людям. Ми вже заклали в проект бюджету підвищення зарплат вчителів, лікарів і в цілому підвищення соціальних стандартів. До другого читання уряд має намір ці позиції тільки посилити», - написав він.

Прем'єр зазначив, що зараз уряд опрацьовуємо зміни, запропоновані народними депутатами.

«Ті, які вірні, будуть враховані. Але деякі будуть нами однозначно відхилені», - повідомив Гройсман.

Верховна Рада 20 жовтня в першому читанні проголосувала за проект закону про державний бюджет на 2017 рік. Підтримали законопроект №5000 245 депутатів.

Згідно із затвердженим у першому читанні документом, нардепи пропонують уряду в рамках бюджетного процесу переглянути рівень свого фінансового забезпечення. У проекті бюджету обранці пропонують значно підвищити собі оплату праці. Йдеться про зарплату розміром у 36 тисяч гривень у нардепа, 40,6 тисячі у заступників голови ВР і 43,5 тисячі гривень у спікера.

Опубліковано список депутатів, які проголосували за підвищення своїх зарплат.

Нагадаємо, 15 вересня уряд ухвалив проект Держбюджету на 2017 рік. У попередні роки бюджет ухвалювали мало не новорічної ночі. Цьогоріч уряд вирішив продемонструвати пунктуальність, вніс проект головного кошторису до парламенту вчасно.

Свою думку щодо того, якою має бути зарплата нардепа, можна висловити в опитуванні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: