Гройсман запевняє: гроші на підвищення «мінімалки» є

Гройсман запевняє: гроші на підвищення «мінімалки» є
Володимир Гройсман

За словами Гройсмана, підвищення зарплат не призведе до інфляційних процесів і запуску друкарських верстатів

Кошти, що дозволяють виконати рішення уряду про підвищення мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 грн, в економіці є, тому підвищення зарплат не призведе до інфляційних процесів і запуску друкарських верстатів. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час виступу у Верховній Раді.

«Досить людям жити на копійки. Гроші в економіці є. Чому в українців така низька зарплата? Ми повинні виправити цю ситуацію, і ми її виправимо. Не лякайте людей, не вводьте їх у стан безвиході. Коли ви говорите про те, що сьогодні буде підвищення зарплати, а завтра буде інфляція, – не буде! Ситуація абсолютно контрольована. Досить лякати тим, чого не існує», – сказав Гройсман.

При цьому він нагадав, що разом із підвищенням зарплат уряд працює над створенням справедливої системи пенсійного забезпечення.

Нагадаємо, 26 жовтня Гройсман запропонував підвищити мінімальну зарплату з 1600 гривень до 3200 гривень – вже з нового року.

3 листопада Кабінет міністрів України затвердив і передав на друге читання до Верховної Ради проект державного бюджету на 2017 рік без зміни макропоказників. Ключовою зміною в проекті держбюджету є підвищення рівня мінімальної заробітної плати з 1 січня 2017 року до 3200 грн. Таким чином уряд має намір зрівняти показники мінімальної зарплати з фактичним, а не нормативним прожитковим мінімумом. За розрахунками Міністерства соціальної політики, цього року реальний прожитковий мінімум має становити близько 2800 грн, а в 2017 році – 3200 грн.

Читайте також статтю «Главкома» «Золото Гройсмана. Де прем’єр «викопав» гроші на підвищення «мінімалки»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: