Гройсман заявив, що в «Укрзалізниці» діє корупційна система розподілу вагонів

Гройсман заявив, що в «Укрзалізниці» діє корупційна система розподілу вагонів

Володиимир Гройсман

Фото:  Главком

Прем'єр акцентував, що логістичні проблеми існують і в українських морських портах

Новому керівництву ПАТ «Укрзалізниця» поставлено завдання розібратися в системі розподілу вантажних вагонів і ліквідувати корупційну складову в цьому процесі. Про це сьогодні, 16 серпня, в ефірі дніпропетровського ТК «Канал 34» заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Так, на непрозорому розподілі вагонів постійно акцентують увагу великі вантажовідправники, через це зриваються контракти, що однозначно негативно впливає як на ведення бізнесу, так і на економіку країни.

«Я знаю, що є корупційна система розподілу вагонів. Я поставив завдання новому в.о. керівника «Укрзалізниці» розібратися з цією темою, і поставити в цьому питанні крапку. Але потрібно бути об'єктивним: до того рівня, на якому сьогодні знаходиться «Укрзалізниця», її доводили жоден рік, і не одне десятиліття. вагони віддавали приватникам, вагони не виробляли, все закуповували втридорога», – сказав прем'єр.

Він підкреслив, що в цьому році було зроблено багато для стабілізації роботи «Укрзалізниці». «Але і багато чого потрібно виконати. Будівництво нових вагонів – це і робочі місця для українців, і оновлення нашого парку для перевезення вантажів», – уточнив Гройсман.

Прем'єр акцентував, що аналогічні логістичні проблеми існують і в українських морських портах. «У нас сьогодні багато логістичних викликів», – визнав він, додавши, що призупинено падіння економіки, розпочато її відродження і вже можна констатувати зростання «нашого експортного потенціалу».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: