Гройсмана попередили про загрозу енергетичній безпеці країни, - комітет ВР

Гройсмана попередили про загрозу енергетичній безпеці країни, - комітет ВР

Представники комітету з питань екологічної політики, природокористування та наслідків Чорнобильської катастрофи написали листа прем'єру

Зволікання в роботі Державної служби геології та надр України становлять загрозу для забезпечення енергетичної безпеки України. Про це йдеться у листі комітету з питань екологічної політики, природокористування та наслідків Чорнобильської катастрофи на адресу прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана. 

Зокрема, в листі зазначено, що Державна служба геології і надр України з різних причин гальмує видачу документації на користування надрами, що призводить до економічних втрат бюджету, підриває енергетичну незалежність країни.

«Дев'ять з десяти звернень про видачу і продовження терміну дії спеціальних дозволів на користування надрами гальмується Державною службою геології і надр України з різних причин. Це призводить до зупинки промислової діяльності підприємств – платників податків. У підсумку від цього страждає держава, зменшуються надходження у державний бюджет, зростає соціальна напруга, безробіття, а в частині видобутку енергоносіїв це становить загрозу для забезпечення енергетичної безпеки нашої країни», - йдеться в листі.

За словами автора листа, ціла низка підприємств різних галузей опинилися на межі зупинки через повільну роботу Державної служби геології та надр України.

«Зокрема, народні депутати України – представники Комітету зазначили звернення підприємств ПАТ «Укрнафта», ПАТ «Укрнафтовидобування», ПАТ «Центральний ГЗК», ПАТ «Північний ГЗК», ПАТ «Євраз Суха балка», МПП «Брусницька земля 1», в яких піднімаються питання зволікання з боку Державної служби геології і надр України з розглядом їх документів», - пишуть автори листа.

«У деяких випадках, як зазначено в листі, Державна служба геології та надр України розглядає документи вже понад чотири місяці, замість п'яти днів, відведених на це законодавством.

Представники комітету просять прем'єра вжити відповідні заходи за фактами зволікання в роботі Державної служби геології та надр України та прискорити розгляд кадрових питань щодо керівництва служби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: