Група аферистів «заробила на знятті порчі» з українців 2,6 млн грн

Група аферистів «заробила на знятті порчі» з українців 2,6 млн грн

Правоохоронці викрили 30 епізодів злочинної діяльності шахраїв

Прокуратура Хмельниччини направила до суду обвинувальний акт відносно членів організованої злочинної групи, які шахрайським шляхом заволоділи майном жителів чотирьох областей України на суму понад 2,6 млн грн, повідомляє прокуратура Хмельницької області.

Відділом нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю прокуратури Хмельницької області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт відносно чотирьох членів організованої злочинної групи, які під приводом «зняття порчі» заволоділи майном та коштами громадян на загальну суму понад 2,6 млн грн.

Свою злочинну діяльність жителі Волинської області розпочали ще у 2013 році. З цього часу тільки на території Хмельниччини злочинна група осіб ромської національності вчинила 18 злочинів.

Так, у місті Хмельницькому шахраї переконали місцеву мешканку для проведення обряду «зняття порчі» винести із своєї домівки всі цінності та кошти. Коли потерпіла передала в руки зловмисникам сумку з грошима та золотими прикрасами на загальну суму близько 370 тис. грн, вони зникли з місця вчинення злочину.

Досудовим розслідуванням, проведеним за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області, слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області встановлено причетність злочинної групи до вчинення аналогічних злочинів на території Київської, Івано-Франківської та Тернопільської областей.

Загалом викрито 30 епізодів злочинної діяльності групи відносно 30 потерпілих.

Вказаним особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190 КК України (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, організованою групою).

До зловмисників застосовано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено для розгляду до Хмельницького міськрайонного суду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: