Грузинські військові візьмуть участь у параді до Дня незалежності України

Грузинські військові візьмуть участь у параді до Дня незалежності України
Грузинські військові

Всього в параді до Дня Незалежності будуть брати участь 4,5 тис. військовослужбовців, з них більше тисячі – учасники АТО

Грузинські військові на чолі з міністром оборони Грузії візьмуть участь в урочистому параді на честь Дня незалежності України.

Про це йшлося під час телефонної розмови президентів України Петра Порошенка та Грузії Георгія Маргвелашвілі.

Маргвелашвілі підкреслив, що Грузія відчуває підтримку України і вдячна за неї. За його словами, 24 серпня грузинські військові на чолі з міністром оборони Грузії візьмуть участь в урочистому параді на честь Дня незалежності України.

Всього в параді до Дня Незалежності будуть брати участь 4,5 тис. військовослужбовців, з них більше тисячі – учасники АТО. Серед учасників параду будуть більше 200 осіб, які нагороджені державними нагородами за особливу мужність і героїзм. Разом з українськими бійцями пройдуться Хрещатиком представники НАТО. Міністр оборони Степан Полторак зазначав, що поки очікується участь військових від 10 країн, які допомагають ЗСУ з реформою.

Крім того буде представлено понад 70 одиниць бойової техніки, з яких 25 одиниць - абсолютно нові зразки, сконструйовані на заводах оборонно-промислового комплексу України.

Обидва лідери також засудили відвідання у вівторок президентом Росії окупованої Абхазії.

Читайте також статтю:  Григол Катамадзе: Україна не зробила висновків із того, що відбулося в Грузії 2008-го

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: