Грузія перейде на парламентську форму правління

Грузія перейде на парламентську форму правління
Парламент Грузії

Парламент Грузії підтримав зміни до конституції, які передбачають парламентську систему правління

У вівторок, 26 вересня, парламент Грузії підтримав поправки до конституції країни в третьому, остаточному читанні.

«За» зміни до конституції проголосували 117 депутаті.

«Ми сьогодні прийняли історичне рішення, яке стане основою для створення такої державної системи, яка забезпечить довгостроковий демократичний розвиток країни», - сказав голова парламенту Грузії Іраклій Кобахідзе після голосування.

Він подякував усім, хто взяв участь в голосуванні.

Дві з трьох опозиційних партій в парламенті Грузії відмовилися від участі в процесі. Це «Єдиний національний рух» і «Європейська Грузія - рух за свободу». Депутати від «Альянсу патріотів Грузії» голосували проти поправок.

Проект оновленої конституції Грузії розробила Державна конституційна комісія, більшість у якій представляла правляча партія «Грузинська мрія - демократична Грузія». Поправки передбачають перехід країни на парламентську систему правління.

Паралельно з розглядом конституції біля будівлі законодавчого органу в Кутаїсі проходить акція під назвою «Ні однопартійній конституції», яку організували представники парламентської і непарламентської опозиції.

«Те, що відбувається в парламенті, є ганебним. Це буде конституція, яка суперечить інтересам країни і заважає її розвитку», - сказав лідер «Націонал-демократичної партії» Бачукі Кардава.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: