Грузія знову просить Україну про екстрадицію Саакашвілі

Грузія знову просить Україну про екстрадицію Саакашвілі
Михайло Саакашвілі

Українська сторона неодноразово відмовляла Грузії у видачі Михайла Саакашвілі

Прокуратура Грузії направила українській прокуратурі чергову вимогу про екстрадицію колишнього президента республіки, екс-губернатора Одеської області України Михайла Саакашвілі.

«Щодо Михайла Саакашвілі Головна прокуратура Грузії направила українській стороні правове звернення про його екстрадицію до Грузії. Прокуратури двох країн активно співпрацюють одна з одною», - йдеться в заяві грузинського наглядового органу.

Українська сторона неодноразово відмовляла Грузії у видачі Михайла Саакашвілі.

Тим часом міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані заявляла, що проти Михайла Саакашвілі порушено чотири кримінальні справи, і Тбілісі вимагатиме його видачі від будь-якої країни, де він вирішить зупинитися.

26 липня президент України Петро Порошенко видав указ, яким позбавив Саакашвілі громадянства республіки. Сам політик в цей час перебував у США, пізніше він прибув до Польщі з українським паспортом, потім вирушив до Литви.

Михайло Саакашвілі пообіцяв, що повернеться до України 10 вересня. Політик висловив сподівання, що на кордоні біля пункту пропуску зберуться його прибічники.

Водночас заступник генерального прокурора України Євген Єнін 11 серпня повідомив, що Саакашвілі зможуть пропустити лише за наявності української візи.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: