Губернатор Флориди про ураган Ірма: наш штат ніколи не бачив нічого подібного

Губернатор Флориди про ураган Ірма: наш штат ніколи не бачив нічого подібного
Маямі, 9 вересня

«Якщо вам віддали розпорядження евакуюватися, їдьте зараз же», закликає губернатор

Губернатор американського штату Флорида Рік Скотт звернувся із закликом до місцевих жителів якомога швидше покинути райони штату, яким загрожує ураган Ірма, повідомляє в суботу «Інтерфакс-Україна».

«Якщо вам віддали розпорядження евакуюватися, їдьте зараз же, не вночі, не через годину, а зараз же», - сказав губернатор.

«Шторм вже тут. Це смертельний шторм, і наш штат ніколи не бачив нічого подібного», - підкреслив він.

За словами губернатора, всього приписи евакуюватися отримали 5,6 млн осіб, і багато хто вже перебрався від узбережжя в глиб країни. Він додав, що 50 тис. чоловік розміщено в 260 притулках.

CNN повідомляє, що співробітники місцевої влади обходять будинки жителів і попереджають населення про небезпеку. Тим часом, спостерігається масовий відтік жителів з району Майамі і архіпелагу Флорида-Кіс на північ.

Міжнародний аеропорт Маямі скасував усі авіарейси з міста.

21552615_01

8_06

Ураган Ірма називають найпотужнішим в регіоні Атлантичного океану як мінімум за останнє десятиліття. Його жертвами стали, щонайменше, 24 людини.

Нині ураган рухається від Куби в сторону США, і його вплив уже відчувається на півдні штату Флорида. Вранці в суботу за місцевим часом епіцентр Ірми знаходився приблизно в 360 км на південний схід від Маямі.

За даними американських ЗМІ, ураган повинен обрушитися на південний захід Флориди в неділю.

Водночас, мешканці соцмереж вже публікують відео стихії, яка насувається на Маямі.

Міжнародний комітет Червоного Хреста раніше повідомив, що вже більше мільйона жителів островів Карибського басейну постраждали від Ірми і ще 26 мільйонів залишаються під загрозою.

Ураган Ірма вже зруйнував два острови.

Як відомо, ураган Ірма називають найпотужнішим ураганом в Атлантиці за останнє десятиліття

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп оголосив про введення режиму надзвичайного стану в асоційованому з США Пуерто-Рико, в штаті Флорида і на Віргінських островах.

Напередодні «Главком» повідомляв, що урагану Ірма, який налетів на Карибський басейн і південь США, присвоїли п'яту, найвищу категорію за шкалою ураганів Саффіра-Сімпсона. Швидкість вітру в ньому перевищує 295 кілометрів на годину.

NASA показало потужний ураган Ірма з космосу.

З островів південного узбережжя штату Флорида розпочалася евакуація людей у зв'язку з наближенням урагану Ірма.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: