Харківський науковець вивіз військову документацію з України

Харківський науковець вивіз військову документацію з України

Чоловік передав представникам іноземного інституту комплект документації на космічний тепловізор

СБУ викрила на Харківщині незаконне вивезення до однієї з країн Східної Азії документації на продукцію військового призначення.

Про це повідомляють в СБУ.

Місцевий мешканець, колишній працівник однієї з провідних науково-дослідних установ Харківщини, під час закордонної поїздки передав представникам іноземного інституту комплект документації на космічний тепловізор. Чоловік також надавав «партнерам» послуги з розроблення і тестування супутника з високочутливими тепловізорами для контролю космічного простору.

За висновками експертів, цей прилад є товаром військового призначення і застосовується для виявлення об’єктів у космосі, у тому числі міжконтинентальних балістичних ракет. Згідно з українським законодавством така технічна документації та надання послуг підлягають державному експортному контролю і повинні здійснюватися з дозволу відповідної служби. Співробітники спецслужби з’ясували, що харківський науковець такого дозволу не отримував.

Слідчими Управління СБ України у Харківській області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 333 Кримінального кодексу України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: